WC slot met hendel bediening en kozijnplaatje monteren

In deze handleiding nemen we stap voor stap door hoe je een WC-slot met hendel bediening en een kozijnplaatje kunt monteren. Deze montagewerkzaamheden vergen enige precisie, maar met het juiste gereedschap en een heldere instructie kun je deze klus zelf klaren. Zorg dat je de benodigde materialen bij de hand hebt en neem de tijd om elk onderdeel zorgvuldig te plaatsen.

 

  1. Voorbereiding van de deur en het kozijn: Begin met het voorbereiden van de deur en het kozijn om het nieuwe WC slot te plaatsen. Controleer of de deur een uitsparing heeft voor het slot en indien nodig, gebruik een beitel en hamer om een uitsparing te maken die groot genoeg is voor het nieuwe slot.
  2. Plaatsen van het slot in de deur: Schuif het slot in de uitsparing en zorg ervoor dat de hendel en het slotmechanisme correct uitgelijnd zijn. Teken vervolgens de schroefgaten af op de deur en boor deze voor. Bevestig het slot met de bijgeleverde schroeven.
  3. Monteren van de hendel en het kozijnplaatje: Bevestig de hendel aan beide kanten van de deur, zorgend dat deze precies op het mechanisme in het slot passen. Monteer het kozijnplaatje aan het kozijn op de plek waar de schoot en de dagschoot in het kozijn vallen.
  4. Afstellen van het slot: Controleer of de hendel, wanneer naar beneden gedrukt, de schoot terugtrekt zodat de deur geopend kan worden. Als dit niet het geval is, stel dan de plaatsing van het slot of de hendel bij tot alles soepel werkt.
  5. Afwerking: Test het slot met de deur dicht om er zeker van te zijn dat deze goed sluit en vergrendelt. Indien nodig, maak fijne aanpassingen aan het kozijnplaatje of het slot zelf. Rond af door de sierplaatjes op de deur te monteren voor een afgewerkt uiterlijk.

 

Het WC slot is bevestigd!

Na het doorlopen van de stappen voor het monteren van een WC slot met hendel bediening en een kozijnplaatje, hebt u nu een veilige en privé sanitaire ruimte. Vergeet niet na de installatie alle bewegende delen te testen om zeker te zijn van een soepele werking. Onderhoud het slot door het mechanisme regelmatig schoon te maken en te smeren, zodat uw WC slot lang meegaat en altijd naar behoren werkt.